Γάμος, Συμβουλές Γάμου

Συμβουλές για τους Kουμπάρους

Συμβουλές για τους Kουμπάρους

Κάθε γάμος τελείται με την απαραίτητη παρουσία του ζεύγους μαζί με την/τον κουμπάρα/ο. Στις μέρες μας, η εθιμοτυπική συνήθεια που ήθελε το νονό του γαμπρού να παντρεύει το ζεύγος έχει εξασθενήσει σε μεγάλο βαθμό και το ρόλο του κουμπάρου έχουν αναλάβει οι πιο κοντινοί άνθρωποι του ζευγαριού, οι φίλοι τους. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι κουμπάροι δεν αναλαμβάνουν δράση μόνο την ημέρα του γάμου, αλλά συμπαραστέκονται στο ζεύγος καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου τους βίου. Ειδικότερα, όμως την ημέρα του γάμου, το σημαντικότερο πράγμα που αναλαμβάνουν να κάνουν είναι να χαλαρώνουν και να ηρεμούν το ζευγάρι.

Οι κουμπάροι συνηθίζεται να διοργανώνουν τα bachelor parties των νεόνυμφων, πριν από τη γαμήλια τελετή τους. Προτεραιότητα σας είναι να περάσετε καλά στο party, συγκεντρώνοντας τους πιο στενούς φίλους/φίλες που θα εγγυηθούν την επιτυχία της εξόδου. Μην ακολουθήσετε την πεπατημένη, κάντε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, που θα θυμόσαστε για πολύ καιρό μετά. Μην εξαντλήσετε τους νεόνυμφους κατά τη διάρκεια του party με “καταχρήσεις”, καθώς θέλετε να είναι στην καλύτερη τους φυσική κατάσταση για την πιο λαμπερή ημέρα της ζωής τους.

Επίσης, οι κουμπάροι αναλαμβάνουν το ρόλο ενός μικρού συντονιστή ή οικοδεσπότη κατά τη γαμήλια τελετή. Ο κουμπάρος αναλαμβάνει να μεταφέρει το ζευγάρι στην εκκλησία και μετά στο χώρο της δεξίωσης. Μπορείτε να συνεννοηθείτε με το ζευγάρι για το όχημα, που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, καθώς και για τον ανθοστολισμό αυτού. Σχετικά με το στολισμό, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως ο κουμπάρος συμμετέχει σε κάποια από τα έξοδα του γάμου. Αυτά συνηθίζεται να είναι οι λαμπάδες, τα στέφανα, ο δίσκος με την κανάτα και τα ποτήρια με τον στολισμό τους και τέλος η αμοιβή του ιερέα.

Κατά τη διάρκεια, της γαμήλιας τελετής, ως κουμπάροι θα αλλάξετε τα στέφανα και τις βέρες του ζεύγους. Ο παπάς θα σας καθοδηγεί εκείνη τη στιγμή για τις “κινήσεις” που πρέπει να κάνετε, ωστόσο καλό θα ήταν να έχετε κάνει μία μικρή προετοιμασία για να νιώθετε και οι ίδιοι πιο άνετα. Μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου υπογράφετε μαζί με το ζευγάρι το συμφωνητικό γάμου.

Η/Ο κουμπάρα/ος αποτελεί ένα τιμώμενο πρόσωπο στο γάμο, για αυτό οπλιστείτε με καλή διάθεση και διάπλατα χαμόγελα για τις πολυάριθμες φωτογραφήσεις που θα ακολουθήσουν. Η τιμητική σας στη δεξίωση είναι ακριβώς μετά τον πρώτο χορό του ζευγαριού, για αυτό δε θα ήταν άσκοπο να έχετε φρεσκάρει τις χορευτικές σας δεξιότητες πριν τη μεγάλη μέρα.

Διασκεδάστε το ρόλο που έχετε αναλάβει, κι αν είσαστε ακόμη ελεύθεροι δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε “και στα δικά σας, οι ελεύθεροι!”

Σχετικά Άρθρα