“Δεν χρειάζεται να περπατάτε με ψηλοτάκουνα”

“Δεν χρειάζεται να περπατάτε με ψηλοτάκουνα”

Τακούνι! Ποια γυναίκα δεν το λατρεύει.

Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοράμε παπούτσια με μεγάλο ύψος τακουνιού. Όμως, υπάρχει τρόπος, να φοράμε τα αγαπημένα μας τακούνια όσο συχνά θέλουμε χωρίς προβλήματα αρκεί να ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες. Λοιπόν:

Ψωνίζετε τα παπούτσια σας πάντα το απόγευμα.

  Όταν δοκιμάζετε παπούτσια το πρωί που τα πόδια είναι ξεκούραστα και καθόλου πρησμένα το πιθανότερο είναι να αγοράσετε ένα ζευγάρι που όταν το φορέσετε αργά το βράδυ θα αρχίσει να σας βασανίζει .

 Μην φοράτε τακούνια ψηλότερα των 8 πόντων για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Αν δεν είναι εφικτό προσπαθήστε να κάθεστε όσο περισσότερο μπορείτε.

 Ελέγχετε συχνά το νούμερό σας.

Και ναι, ναι, όσο περίεργo  κι αν είναι, το νούμερο του παπουτσιού μας μπορεί να αλλάξει. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας και να αυξηθεί ειδικά μετά από κάθε γέννα.

 Αποφύγετε όσο μπορείτε τα πολύ ψηλά και πολύ λεπτά τακούνια ή πέδιλα με λουράκια που «κόβουν» τα πόδια.

Τα πέδιλα με λουράκια ευθύνονται για τους χειρότερους πόνους που μπορεί να προκαλέσει παπούτσι, τα πολύ λεπτά τακούνια όταν φοριούνται συστηματικά, προκαλούν βλάβες και προβλήματα στη φτέρνα, τη γάμπα, το μηρό και το κάτω μέρος της πλάτης.

 Φοράτε πλατφόρμες.

Αλλάζοντας τύπο ψηλοτάκουνου και επιλέγοντας πιο άνετα μοντέλα, όπως οι πλατφόρμες κερδίζετε καλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη σταθερότητα.

 Χαρίστε τα παπούτσια που σας χτυπάνε ή είναι στενά σήμερα.

Εκτός από επώδυνες φουσκάλες , τα στενά και ακατάλληλα παπούτσια μπορεί να παραμορφώσουν το πόδι (προκαλώντας κάλους, κ.λπ.), αλλά και τα νύχια.

 Επιλέγετε δερμάτινα.

Το δέρμα είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο υλικό για τα πόδια μας ειδικά όταν το τακούνι είναι ψηλό καθώς όχι μόνο επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει αλλά επειδή έχει την τάση να «ανοίγει» και να παίρνει τη φόρμα του ποδιού.

Σχετικά Άρθρα