Το δαχτυλίδι και η σημασία του

Το δαχτυλίδι και η σημασία του

Τα δαχτυλίδια είναι σύμβολα, που από μόνα τους έχουν ιδιαίτερη σημασία και δύναμη.

Όταν φοράμε ένα δαχτυλίδι, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας συμβολισμός.

Φορώντας το, δίνουμε συχνά μηνύματα προς κάποιον. Έτσι λοιπόν, όταν κοιτάζουμε τα χέρια μας για να τοποθετήσουμε το δαχτυλίδι, καλά θα ήταν να γνωρίζουμε το εξής: ότι κάθε χέρι και δάχτυλο έχει διαφορετική σημασία.

 

Το αριστερό χέρι  είναι αυτό που δέχεται, ενώ το δεξί αυτό που ενεργεί.

Με το αριστερό παίρνουμε ενέργεια, ενώ με το δεξί δίνουμε ενέργεια.

Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες σημασίες ανάλογα με το δάχτυλο που θα το τοποθετήσουμε:

• Όταν βάλουμε δαχτυλίδι στο δείκτη μας, δείχνουμε ηγετικές ικανότητες και φιλοδοξίες. Οι βασιλιάδες και οι ιερείς έβαζαν δαχτυλίδια στο δείκτη τους, γιατί πιστεύαν ότι αυτό το δάχτυλο έχει ιδιαίτερη δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο ο καθένας μπορεί να δείξει την δική του δύναμη.

• Στο μεσαίο δάχτυλο υπάρχουν οι ιδιότητες  του σωστού και του λάθους.

Το ψηλότερο δάχτυλο και είναι συνδεδεμένο με το στόχο μας στη ζωή. Όσοι φορούν ένα δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλό τους, συχνά θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής.

• Ο παράμεσος εκπροσωπεί, τη δημιουργικότητα σε όλες της μορφές της.

Φορώντας το δαχτυλίδι στον παράμεσο είναι μια ένωση με την καρδιά, αφού συνδέεται με την αρτηρία που κατευθύνεται προς την καρδιά. Είναι  τα συναισθήματα της αγάπης μας. Οποιοδήποτε δαχτυλίδι φοράμε εδώ δείχνει τη δέσμευση και την υπόσχεση της  πίστης μας στο πρόσωπο που το έδωσε.

• Το μικρό δάχτυλο σχετίζεται με το πόσο είμαστε ικανή στην επικοινωνία με τους άλλους. 

Ένα δαχτυλίδι σε αυτό το σημείο, είναι ένα σημάδι εξάρτησης στις προσωπικές σχέσεις. Είναι ένα σύμβολο των σχέσεών μας με τους άλλους.

• Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει την ποιότητα και την δύναμη της θέλησης μας.

Όλοι μας επιλέγουμε δαχτυλίδια από κάποιο αίσθημα και το δάχτυλο που το βάζουμε συνήθως είναι για πολλά χρόνια, και αυτό γιατί ένα δαχτυλίδι μπορεί να έχει βαθύ νόημα για εμάς.

Σχετικά Άρθρα