Γάμος, Ιδέες Γάμου, Συμβουλές Γάμου

Έμπνευση για το Γάμο

Έμπνευση για το Γάμο

Το lovetale.gr σας αποκαλύπτει τα μυστικά επιτυχίας για την οργάνωση του γάμου σας! Εάν μία πολυμήχανη νύφη ήθελε να καταστρώσει μία στρατηγική για την οργάνωση του δικού της γάμου αλλά και των αγαπημένων φιλενάδων της, τότε εύκολα θα έβλεπε πως κάθε γάμος αναπτύσσεται γύρω από ένα χαρακτηριστικό. Τα τέσσερα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι το χρώμα, η τοποθεσία, η εποχή και η παράδοση.  Για να οργανώσετε το δικό σας μοναδικό γάμο επιλέξτε ένα από αυτά τα στοιχεία και στη συνέχεια αρθρώστε γύρω από αυτό τα υπόλοιπα.

Εάν ξεκινήσετε με το Χρώμα


Μπορείτε να οργανώσετε το γάμο σας πραγματικά γύρω από ένα χρώμα, διασπείροντάς το από τα προσκλητήρια και τον ανθοστολισμό, μέχρι το νυφικό και το χώρο δεξίωσης. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό χρώμα. Πώς θα το εντοπίσετε; ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΑΣ! Θα δείτε πως η πλειονότητα των αγαπημένων σας κομματιών κινείται γύρω από μία συγκεκριμένη παλέτα – όπως λιλά.

Ακολουθήστε την ίδια πρακτική εξετάζοντας τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλά και τη γκαρνταρόμπα του αγαπημένου σας.
Περιορίστε τους χρωματικούς σας συνδυασμούς. Εάν θέλετε ένα δυνατό συνδυασμό επιλέξτε δύο έντονα χρώματα, όπως μπλε μαρίν και έντονο κίτρινο, αλλά προσθέστε σε αυτή την παλέτα ένα ουδέτερο χρώμα, όπως το γκρίζο.

Αν πάλι δεν μπορείτε να επιλέξετε τρία χρώματα, επιλέξτε ένα έντονο και χαρακτηριστικό χρώμα όπως κοραλί ή πράσινο λάιμ και συνδυάστε το με ιβουάρ. Βεβαιωθείτε πως η ατμόσφαιρα που δημιουργείτε είναι συνεπής στο αποτέλεσμα που θέλετε να φέρετε. Έτσι αν χρησιμοποιήσετε έντονα κόκκινα και πορτοκαλί, μπορείτε να προσθέσετε μικρές πινελιές από φωτεινό τιρκουάζ.

Κρατήστε τα χρώματά σας ατόφια, και μη παρεκκλίνετε των τόνων που έχετε ήδη επιλέξει, όσο ο “σχεδιασμός” του γάμου σας προχωράει. Για να διασφαλίσετε την ομοιογένεια του αποτελέσματος, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας χρωματικά δείγματα, σε κάθε σας αγορά. Μπορείτε ακόμη να μιλάτε με συγκεκριμένους κωδικούς χρώματος, επιλέγοντας το κατάλληλο pantone χρώμα.

Εάν ξεκινήσετε με την Τοποθεσία


Αντλήστε έμπνευση από μία σημαντική τοποθεσία για εσάς, όπως οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι, το σημείο γνωριμίας σας, η αγαπημένη σας εκδρομή. Δυσκολεύεστε ακόμη; Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες του σπιτιού σας ή σε κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο που αγοράσατε μαζί. Αν είναι μία παλιά αντίκα, προσπαθήστε να βρείτε την ιστορία της και θα σας παραπέμψει σε κάποιο αντίστοιχο ρουστίκ στυλ. Αν πάλι πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο, μίνιμαλ φωτιστικό, τότε μάλλον είσαστε πιο κοντά σε ένα μοντέρνο, μίνιμαλ γάμο.
Άλλος τρόπος να προσεγγίσετε το ερώτημα της τοποθεσίας είναι να αφήσετε τη λίστα των καλεσμένων σας να σας κατευθύνει. Μία μικρή λίστα καλεσμένων σας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία για την επιλογή του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης, από πλοίο μέχρι μικρούς κήπους. Μεγαλύτερες λίστες καλεσμένων αναγκαστικά θα σας παραπέμψουν σε χώρους δεξιώσεων ή κτήματα.
Εντοπίστε διάφορους χώρους στην πόλη σας, ιστορικούς αλλά και σύγχρονους εναλλακτικούς, και εξελίξτε την ιστορία τους. Για παράδειγμα ένα ξενοδοχείο που παλαιότερα αποτελούσε σταθμό τρένων, θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή αναφορά για προσκλητήρια και διακοσμητικές ιδέες που ακολουθούν την ανάλογη γραφιστική του vintage εισιτηρίου.
Χτίστε την ιδέα σας. Φέρτε τοπικά στοιχεία στο προσκήνιο. Αν η πόλη σας είναι γνωστή για την παραγωγή ροδάκινων ή παραδοσιακών γλυκών κουταλιου, αρθρώστε τα πάντα γύρω από αυτά.

Εάν ξεκινάτε με την Εποχή


Ακολουθείστε το ρυθμό της εποχής. Σκεφθείτε μαζί με τον αγαπημένο σας ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή και αν η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για το γάμο σας (εννοώντας πως οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στα αγαπημένα σας πρόσωπα να παραστούν στο γάμο σας και δε θα έχετε μία σειρά από δυσάρεστες ακυρώσεις).
Οργανώστε το γάμο σας ανάλογα. Ανάλογα με την εποχή, ο προγραμματισμός της ώρας του μυστηρίου είναι κρίσιμος. Αν θα οργανώσετε τη γαμήλια δεξίωση σε έναν κήπο το καλοκαίρι, φροντίστε η ώρα έλευσης των καλεσμένων σας να είναι στο σούρουπο (κατά τις 8.30-9), όπου η ζέστη θα έχει πέσει.
Ταιριάξτε τα μενού. Οργανώστε ένα θεματικό μενού πικ-νικ την άνοιξη, θαλασσινά το καλοκαίρι, και οργανώστε κάτι σχετικά με το κρασί το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Εάν ο γάμος σας πέσει κοντά σε κάποια γιορτή, τότε μπορείτε να ενσωματώσετε στο μενού κάποιες από τις αγαπημένες σας γεύσεις.
Κρατήστε το φυσικό. Προτιμήστε φρούτα και άνθη της εποχής, όπως αμαρυλλίς το χειμώνα, ροδάκινα το καλοκαίρι, άνθη κερασιάς την άνοιξη και κολοκύθες το φθινόπωρο για να έχετε ένα vibe στο γάμο σας αυθεντικό, χωρίς κόπο.

Εάν ξεκινήσετε με τις Oικογενειακές Παραδόσεις


Συζητείστε με την οικογένειά σας τις τοπικές παραδόσεις των γάμων ή κάποιο ιδιαίτερο έθιμο που αυτοί ακολούθησαν στο δικό τους γάμο. Επιλέξτε την ίδια γαμήλια τούρτα με τους γονείς σας ή γράψτε κάποια ιδιαίτερη ευχή με βάση την αλληλογραφία των δικών σας. Ανατρέψτε τα έθιμα, ενσωματώστε τις παραδόσεις – αυτές αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της οικογένειας – αλλά να φροντίστε να τις εξηγήσετε.
Τιμήστε τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς σας (ακόμη κι αν αυτοί “λείπουν”). Αν η γιαγιά σας έφτιαχνε κάποιο ιδιαίτερο γλυκό που το λατρεύατε, μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο μενού σας και να δώσετε το όνομα της γιαγιάς σας.
Αναθέστε στα μέλη της οικογένειας κάποιο ιδιαίτερο ρόλο και δραστηριότητα. Αφήστε τον παππού σας να οδηγήσει το αμάξι στην εκκλησία. Εάν κάποιος από τα μέλη της οικογένειας είναι μουσικός, μπορεί να παίξει κάποιο ιδιαίτερο κομμάτι στη δεξίωσή σας. Βρείτε το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη “θέση” – θα το θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Τέλος δημιουργήστε νέες παραδόσεις. Ίσως μια μέρα οι απόγονοι της οικογένειάς σας, θα ανατρέχουν σε εσάς για έμπνευση!

Σχετικά Άρθρα