Γάμος, Συμβουλές Γάμου

5 Συμβουλές για τα social media και το γάμο

5 Συμβουλές για τα social media και το γάμο

Τα social media είναι στην καθημερινότητά μας. Πίνουμε καφέ και ανεβάζουμε την φωτογραφία του στο Instagram με μία καλημέρα. Κοινοποιούμε τα αγαπημένα μας άρθρα στο Facebook, προσθέτουμε το αγαπημένο μας design item στο Pinterest και κάνουμε retweets τα αγαπημένα μας moto. Εάν λοιπόν, τα social media υπάρχουν τόσο έντονα στην καθημερινότητα μας, να είστε σίγουροι πως δε θα λείψουν από την ημέρα του γάμου σας! Όλοι οι “high-tech” καλεσμένοι σας θα μοιραστούν τις σημαντικότερες στιγμές του γάμου σας – αυτό δεν είναι κακό, σκεφτείτε πως online θα μπορείτε να βρείτε ένα συγκλονιστικό αρχείο στιγμών από το γάμο κι εσείς πλέον θα είστε στην ευχάριστη θέση να επιλέξετε τις καλύτερες.

Από την άλλη, η διαχείριση όλου αυτού του υλικού ή το γεγονός πως θα δημοσιεύονται φωτογραφίες των προσωπικών σας στιγμών δίχως την έγκρισή σας, μπορεί ίσως να σας προκαλέσει μία περιττή σύγχυση. Για αυτό το λόγο, αν επιθυμείτε ο γάμος σας να κρατήσει ένα πιο ιδιωτικό και low-profile χαρακτήρα, ενημερώστε τους καλεσμένους σας για την επιθυμία σας αυτή και φροντίστε να “πάρετε” τα μέτρα σας!

1. Ξαναδείτε τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου.
Ακούγεται αρκετά κοινότυπο, αλλά πολλοί χρήστες ακόμη παραμελούν τις ρυθμίσεις ιδιωτικού απορρήτου στους λογαριασμούς τους. Εάν περιορίσετε στους “online” φίλους σας τη δυνατότητα να σας tag-άρουν σε οποιαδήποτε φωτογραφία, τότε μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση φωτογραφιών που δε σας κολακεύουν στον προσωπικό σας τοίχο στο Facebook. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ώστε οι φωτογραφίες με τα tag σας να παραμένουν προσωπικές (να τις βλέπετε δηλαδή εσείς κι όχι όλοι οι online φίλοι σας). Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι πιο “ιδιωτικές” λεπτομέρειες του γάμου σας θα παραμείνουν έτσι ή τουλάχιστον θα έχετε την ευκαιρία να εγκρίνετε ποιες από αυτές θα κυκλοφορήσουν δημόσια. Μετά το γάμο σας, μπορείτε να ανεβάσετε στο Facebook ένα άλμπουμ φωτογραφιών, μόνο με τις εικόνες που εσείς εγκρίνετε, έτσι όλοι οι φίλοι σας να έχουν πάρει μία μικρή γεύση από την ευτυχέστερη ημέρα της ζωής σας.

2. Σσσσσς…
Εάν θέλετε οι παρόντες του γαμήλιου μυστηρίου να συμμετέχουν σε αυτό, κι όχι να σας φωτογραφίζουν και να προσθέτουν φίλτρα στο Instagram, τότε μπορείτε να το σημειώσετε διακριτικά σε κάποια ανθοδέσμη ή να αναθέσετε σε δικά σας πρόσωπα να γνωστοποιήσουν την επιθυμία σας αυτή.

3. Δημιουργείστε ένα λογαριασμό για να μοιραστείτε το φωτογραφικό υλικό του γάμου σας.
Είναι σημαντικό για εσάς να έχετε κάθε στιγμή από τον εορτασμό του γάμου σας που καταγράφηκε στους φακούς των smart phones των καλεσμένων σας; Κανένα πρόβλημα, δώστε τους το σωστό μέσο για να μοιραστούνε το φωτογραφικό υλικό τους μαζί σας. Δημιουργείστε μία σελίδα στο Facebook ή εκμεταλλευτείτε τα hastags(#) του Instagram. Μπορείτε πάλι να χρησιμοποιήσετε applications όπως το WedPics, διαμέσου των οποίων καλείτε συγκεκριμένες επαφές για να ανεβάσουν τα video και τις εικόνες τους. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τις ξεχωριστές “ματιές”!

4. Δε χρησιμοποιούμε ΦΛΑΣ!
Τα φλας σε φωτογραφικές μηχανές ή ακόμη και σε κινητά μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας ή ακόμη να δημιουργήσουν προβλήματα στον επαγγελματία φωτογράφο που έχετε προσλάβει για τις επίσημες φωτογραφίες του γάμου σας. Εάν αποφασίσετε να επιτρέψετε στους καλεσμένους του μυστηρίου να φωτογραφίζουν, τότε θα ήταν δόκιμο να αναθέσετε στα παρανυφάκια ή σε φίλους σας να ζητήσουν από το κοινό να απενεργοποιήσει τη χρήση των φλας.

5. Να είστε ευγενικοί.
Το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαχείριση των social media κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου σας είναι να παραμείνετε ήρεμοι και να έχετε αρκετά αποθέματα κατανόησης. Οι καλεσμένοι σας παρευρίσκονται στο γάμο σας για να γιορτάσουν μαζί σας το ευχάριστο γεγονός, και οι περισσότεροι από αυτούς θα θέλουν να θυμούνται πόσο σπουδαία ήταν αυτή η ημέρα – οπότε η κοινοποίηση των φωτογραφιών του γάμου σας είναι ανέφικτη. Ωστόσο, εάν πάρετε τα μέτρα σας με διακριτικό και ευγενικό τρόπο, τότε θα αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας και μάλιστα θα έχετε δώσει το σωστό τόνο για να περάσουν ευχάριστα οι ίδιοι στο γάμο σας.

Μείνετε στη θετική πλευρά των πραγμάτων! Διασκεδάστε με τις εικόνες και ντύστε την ανάμνηση του γάμου σας με τη ξεχωριστή ματιά όλων όσων σας αγαπούν!

Σχετικά Άρθρα