Η Πρόταση και το Μονόπετρο

Είσαστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας. Είτε προτιμήσετε να κάνετε πρώτα τον αρραβώνα, είτε επιθυμείτε να ανεβείτε κατευθείαν τα σκαλιά της εκκλησίας ― ένα είναι σίγουρο, θα χρειαστεί να κάνετε τη μεγάλη πρόταση στην αγαπημένη σας.

Είναι σημαντικό να διαλέξετε την κατάλληλη στιγμή. Μπορείτε να κάνετε την πρόταση σε μια σημαντική ημερομηνία που έχει σφραγίσει τη σχέση σας, ή να προτιμήσετε κάποια γιορτινή ημέρα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ιδανικές για αυτή την περίπτωση, καθότι η ατμόσφαιρα, το γιορτινό πνεύμα, η ανάλαφρη διάθεση, ο φωτεινός και χαρμόσυνος φωτισμός συνθέτουν την καλύτερη σκηνή για την πρόταση της ζωής σας.

Ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα για το επιστέγασμα αυτής της πρότασης είναι φυσικά το μονόπετρο. Κλασικό ή μοντέρνο, ρετρό, διαμαντένιο, χρωματιστό, εκκεντρικό ― όποιος κι αν είναι ο χαρακτήρας και το γούστο της αγαπημένης σας, σίγουρα υπάρχει ένα μονόπετρο που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις της. Απλά περιμένει τον ιδανικό άνθρωπο που θα της το προσφέρει και θα πλαισιώσει ιδανικά τη ζωή και το χέρι της.

Το μονόπετρο είναι μία παλιά παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και σχεδόν κάθε νύφη περιμένει αυτή τη ξεχωριστή στιγμή. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του είναι πάρα πολύ σημαντική και απαιτητική. Το μονόπετρο είναι μια σημαντική επένδυση, όχι μόνο λόγω της αξίας του, αλλά γιατί συμπυκνώνει και αντικατοπτρίζει τα νοήματα της σχέσης σας ― όπως πόσο καλά γνωρίζετε τον άνθρωπό σας, ποιος είναι ο συμβολισμός αυτής της χειρονομίας, αν ήταν μία επιλογή που κάνατε μόνο σας, κ.ά. Φροντίστε η επιλογή σας να είναι προσεκτική και σοφή.

Αρκετό διάστημα πριν την αγορά του μονόπετρου, εκμαιεύστε διακριτικά από τη σύντροφό σας τα στοιχεία αυτά που η ίδια αναζητά στο κόσμημα. Μην αποφεύγετε τις βόλτες στην αγορά με τη σύντροφό σας για την επιλογή δώρου φίλης σας, καθώς εκεί θα διαπιστώσετε όλα όσα την ελκύουν και η ίδια θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε αυθόρμητα, χωρίς κόπο, χωρίς να υποψιαστεί τις μελλοντικές σας κινήσεις. Προσέξτε το υλικό των κοσμημάτων που η αγαπημένη σας προτιμά (ασήμι, λευκόχρυσος, χρυσός, κ.ά), καθώς και το ύφος του σχεδιασμού (λεπτεπίλεπτα και περίτεχνα ή λιτά και ογκώδη). Εάν δεν έχετε την ευκολία να περιγράψετε τα χαρακτηριστικά του κοσμήματος, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε ένα κοσμηματοπωλείο και να εντοπίσετε συλλογές με παρόμοια χαρακτηριστικά. Σίγουρα το απτό αντικείμενο είναι πολύ πιο προσιτό και άμεσα, από αόριστους επιθετικούς προσδιορισμούς που δεν έχουν μία αντικειμενική ανταπόκριση.

Η καλύτερη φίλη της αγαπημένης της θα μπορούσε να σας βοηθήσει, λέγοντας τη συμβουλή της για τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε. Ωστόσο, δε χρειάζεται να εμπλακεί στενά στην επιλογή του μονόπετρου. Η επιλογή του μονόπετρου είναι ξεκάθαρα δική σας υπόθεση. Διαλέξτε το μονόπετρο μόνος σας, να έχετε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας. Μη διστάζετε, μπείτε σε αυτή τη διαδικασία και το μόνο σίγουρο είναι πως η προσπάθειά σας θα εκτιμηθεί.

Είστε τελικά μία πρόταση, ένα μονόπετρο, μία στιγμή μακριά από το ξεκίνημα της νέας σας ζωής. Τολμήστε και η ώρα η καλή!

Σχετικά Άρθρα